PARTNERSHIP WITHOUT BORDERS

Religious cultural heritage and tourism developmentin Nyíregyháza and Berehovo

Megkezdődött a templomi vizesblokk kialakítása

img 20210205 075945 resized 20210303 084101035

A téli időjárás enyhülése kedvezett szennyvíz-elvezetési és vizesblokk kialakítási munkálatoknak. 2021 februárjában megkezdődött a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház épületének déli oldalán található bejáratnál a mai kor elvárásainak megfelelően, külön férfi-, illetve női illemhelyiség kialakítása. 

Az 1904-ben felszentelt templomépületet föld alatti vízszerelvényeinek átkötési- és a szennyvíz-elvezetési munkálatokhoz felbontották a templom melletti térköves gyalogjárdát, majd a munka végeztével visszaállították az eredeti állapotot. A templom oldalbejárati ajtajának két oldalán kialakítandó vizesblokkba bekötötték az öblítésvezérlő rendszereket, válaszfalakat építettek, megtartva az épület eredeti homorú falszerkezetét.

A burkolási munkálatok és a szerelvények felszerelését követően várhatóan 2021 tavaszán fejeződnek be a mellékhelyiség kialakításának munkálatai a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban.

 

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

This website has been funded by the European Union. Its content is the sole responsibility of its authors and does not necessarily reflect the views of the European Union.

European Union flag

The programme is co-financed
by the European Union