PARTNERSHIP WITHOUT BORDERS

Religious cultural heritage and tourism developmentin Nyíregyháza and Berehovo

Szakmai kiadványok készültek a társszékesegyház turizmusba történő bekapcsolásának lehetőségeiről

borító csomagajánlat

A HUSKROUA/1702/3.1/0057 számú „Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon” pályázat közvetett célja a vallási turizmus fellendítése, összhangban a projekt általános céljával, a turizmus fejlesztésével. Ehhez nyújt szakmai segédletet az a két tanulmány, melyeket A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház bekapcsolása Nyíregyháza turizmusába, valamint Határon átívelő turisztikai csomagajánlat címmel a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. megbízásából készültek a pályázat finanszírozásában.

A HUSKROUA pályázat keretében elkészült egyik tanulmány összefoglalóan mutatja be a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház történetét, valamint alapot szolgáltat a templomtorony látogathatóvá tételét követően annak turisztikai vonzerők közé történő bevonásához. A KSH adatait is felhasználva elemzi Nyíregyháza jelenlegi turisztikai kínálatát és turisztikai potenciálját, továbbá alternatívákat dolgozott ki a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház kulturális turizmusba történő bekapcsolásának lehetőségeire is.

Ezeken túl – szem előtt tartva a projekt határainkon átívelő, térségeket összekapcsoló céljait – egy másik tanulmány lehetőségeket vázol fel Beregszász és Nyíregyháza látnivalóit és szolgáltatásait egybefűző csomagajánlatok tervezéséhez, melyhez a lehetséges perspektívákat, fejlesztési lehetőségeket is bemutatják.

A tanulmány és a csomagajánlat javaslatait alkalmazva javulhat a nyírségi valamint a kárpátaljai desztináció turisztikai versenyképessége, bővülhet a turisztikai kínálat, melynek hatására növekedhet a térségbe látogató turisták száma és az itt tartózkodási idejük is.

A tanulmány és a csomagajánlat turisztikai szakemberek számára készültek. Teljes terjedelmükben a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. irodájában (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1.) hozzáférhetők 2021 szeptemberétől.

 

Text: Laboncz Zoltán, Papp Erika

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

This website has been funded by the European Union. Its content is the sole responsibility of its authors and does not necessarily reflect the views of the European Union.

European Union flag

The programme is co-financed
by the European Union