PARTNERSHIP WITHOUT BORDERS

Religious cultural heritage and tourism developmentin Nyíregyháza and Berehovo

Templomi idegenvezetőket képeztek

Képzés 1

A HUSKROUA/1702/3.1/0057 azonosítójú, Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon elnevezésű projekt keretében megvalósult képzés célja volt, hogy olyan szakembereket képezzenek, akik munkájuk végzése során részletgazdag információkkal szolgálhatnak a Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház történelméről, a templombelsőről, mint liturgikus térről, továbbá a látogathatóvá alakítandó templomtoronyról, és azokat hitelesen és élményszerűen át tudják adni a Nyíregyházára érkező látogatók számára.

A képzés során a résztvevők megismerkedhettek a nagyobb történelmi egyházak nyíregyházi múltjával és jelenével, a Samassa-féle Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház építésének történetével, valamint a templom stílusjegyeivel és a római katolikus szertartásrenddel.

A képzés időtartama 32 óra volt és 2020. december 8-tól 16-ig tartott. Zárásként a résztvevők „Templomvezető” tanúsítványt vehettek át.

A képzést a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. szervezésében a Nyírvidék Képző Központ Kft. valósította meg. Az oktató Ilyés Gábor, neves nyíregyházi helytörténész volt. A liturgikus tudnivalókat Németh István, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház káplánja osztotta meg a résztvevőkkel.

Text: Papp Erika

Photo: Turisztikai Desztinációs Menedzsment

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

This website has been funded by the European Union. Its content is the sole responsibility of its authors and does not necessarily reflect the views of the European Union.

European Union flag

The programme is co-financed
by the European Union