PARTNERSHIP WITHOUT BORDERS

Religious cultural heritage and tourism developmentin Nyíregyháza and Berehovo

Kerékpáros zarándoklatot szerveztek Beregszászról Máriapócsra

15271632128372

Kerékpáros zarándoklatot szervezett 2021 októberében Máriapócsra a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség és a Tourinform Iroda. A Beregszászról indult 12 fős zarándokcsapat Molnár János beregszászi plébánossal áldásával indult útnak. A csapathoz a határ magyar oldalán csatlakozott Fábián Péter túravezető, aki bemutatta a résztvevőknek az út során található nevezetességeket, mint a csarodai és a tákosi református templomok, a baktalórántházi és az ófehértói római katolikus templomok. 

Zarándoklatokról írásos feljegyzéseket már a Szentírásból is olvashatunk. Jézus 12 éves korától minden évben a szüleivel elzarándokolt a jeruzsálemi templomba, hogy eleget tegyen a törvényi előírásoknak. A zarándoklat olyan utazás, olyan úton levés, melynek megtétele közben az ember Istenre gondol, Istenről elmélkedik. A zarándoklat jelképezi a keresztény ember számára a földi életet, hiszen az ember egész élete egy út, a születésétől a haláláig, a születéstől az örök életre való újjászületésig – mondta Molnár János plébános az indulás előtti pillanatokban.

A zarándoklatról készült videó itt megtekinthető:

 

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

This website has been funded by the European Union. Its content is the sole responsibility of its authors and does not necessarily reflect the views of the European Union.

European Union flag

The programme is co-financed
by the European Union