PARTNERSÉG HATÁROK NÉLKÜL

Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztésNyíregyházán és Beregszászon

Kerékpáros zarándoklatot szerveztek Beregszászról Máriapócsra

15271632128372

Kerékpáros zarándoklatot szervezett 2021 októberében Máriapócsra a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség és a Tourinform Iroda. A Beregszászról indult 12 fős zarándokcsapat Molnár János beregszászi plébánossal áldásával indult útnak. A csapathoz a határ magyar oldalán csatlakozott Fábián Péter túravezető, aki bemutatta a résztvevőknek az út során található nevezetességeket, mint a csarodai és a tákosi református templomok, a baktalórántházi és az ófehértói római katolikus templomok. 

Zarándoklatokról írásos feljegyzéseket már a Szentírásból is olvashatunk. Jézus 12 éves korától minden évben a szüleivel elzarándokolt a jeruzsálemi templomba, hogy eleget tegyen a törvényi előírásoknak. A zarándoklat olyan utazás, olyan úton levés, melynek megtétele közben az ember Istenre gondol, Istenről elmélkedik. A zarándoklat jelképezi a keresztény ember számára a földi életet, hiszen az ember egész élete egy út, a születésétől a haláláig, a születéstől az örök életre való újjászületésig – mondta Molnár János plébános az indulás előtti pillanatokban.

A zarándoklatról készült videó itt megtekinthető:

 

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

Ez a honlap az Európai Unió finanszírozásával jött létre. Tartalma az alkotók kizárólagos felelőssége, nem szükségszerűen tükrözi az Európai Unió nézeteit.

European Union flag

Az Európai Unió társfinanszírozásával
megvalósuló program