PARTNERSHIP WITHOUT BORDERS

Religious cultural heritage and tourism developmentin Nyíregyháza and Berehovo

Nyíregyházát népszerűsítő turisztikai kisfilmben szerepel a társszékesegyház

2021 novemberében készült el az a rövidfilm, amelynek célja elsősorban a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház népszerűsítése és bekapcsolása Nyíregyháza turizmusába. A forgatott jelenetekben elénk tárul a belváros panorámája, melyet a nemrégiben látogathatóvá alakított templomtoronyból személyesen is megcsodálhatunk.

 

A rövidfilm célja elsősorban a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház népszerűsítése és bekapcsolása a város turizmusába. A jelenetekben felfedezhetjük a templom látogathatóvá alakított tornyát, amely hozzájárulhat Nyíregyháza turisztikai látogatószámának növeléséhez.

A filmben Nyíregyháza főbb turisztikai attrakciói is helyet kaptak, hogy szélesebb képet kínálva, a város még népszerűbb desztinációvá válhasson. A képkockákon megjelennek a belváros terei és a Kulturális Negyed intézményei, valamint a Nyíregyházához tartozó kedvelt üdülőhely, Sóstógyógyfürdő is, ahol a Nyíregyházi Állatpark, az Aquarius Élmény- és Parkfürdő, valamint a Sóstói Múzeumfalu és a 371 hektáros tölgyerdő izgalmas és aktív kikapcsolódást kínál minden korosztálynak.

A rövidfilm a HUSKROUA/1702/3.1/0057 kódszámú, „Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon” (RECREATE) pályázat segítségével készült el.

A forgatás 2021 nyarán történt a Nyíregyházi Turisztikai Iroda koordinálásában, a felvétel 4K minőségben, normál- és drón technikát alkalmazva lett rögzítve.

 

Text: Papp Erika

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

This website has been funded by the European Union. Its content is the sole responsibility of its authors and does not necessarily reflect the views of the European Union.

European Union flag

The programme is co-financed
by the European Union