PARTNERSÉG HATÁROK NÉLKÜL

Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztésNyíregyházán és Beregszászon

Nyíregyházát népszerűsítő turisztikai kisfilmben szerepel a társszékesegyház

2021 novemberében készült el az a rövidfilm, amelynek célja elsősorban a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház népszerűsítése és bekapcsolása Nyíregyháza turizmusába. A forgatott jelenetekben elénk tárul a belváros panorámája, melyet a nemrégiben látogathatóvá alakított templomtoronyból személyesen is megcsodálhatunk.

 

A rövidfilm célja elsősorban a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház népszerűsítése és bekapcsolása a város turizmusába. A jelenetekben felfedezhetjük a templom látogathatóvá alakított tornyát, amely hozzájárulhat Nyíregyháza turisztikai látogatószámának növeléséhez.

A filmben Nyíregyháza főbb turisztikai attrakciói is helyet kaptak, hogy szélesebb képet kínálva, a város még népszerűbb desztinációvá válhasson. A képkockákon megjelennek a belváros terei és a Kulturális Negyed intézményei, valamint a Nyíregyházához tartozó kedvelt üdülőhely, Sóstógyógyfürdő is, ahol a Nyíregyházi Állatpark, az Aquarius Élmény- és Parkfürdő, valamint a Sóstói Múzeumfalu és a 371 hektáros tölgyerdő izgalmas és aktív kikapcsolódást kínál minden korosztálynak.

A rövidfilm a HUSKROUA/1702/3.1/0057 kódszámú, „Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon” (RECREATE) pályázat segítségével készült el.

A forgatás 2021 nyarán történt a Nyíregyházi Turisztikai Iroda koordinálásában, a felvétel 4K minőségben, normál- és drón technikát alkalmazva lett rögzítve.

 

Szöveg: Papp Erika

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

Ez a honlap az Európai Unió finanszírozásával jött létre. Tartalma az alkotók kizárólagos felelőssége, nem szükségszerűen tükrözi az Európai Unió nézeteit.

European Union flag

Az Európai Unió társfinanszírozásával
megvalósuló program