PARTNERSHIP WITHOUT BORDERS

Religious cultural heritage and tourism developmentin Nyíregyháza and Berehovo

Turisztikai iroda segíti a tájékozódást Beregszászon

Img 0740

2020 novemberében kezdte meg működését Beregszászon az turisztikai iroda, melyet a HUSKROUA/170263.1/0057 azonosítójú, Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon elnevezésű projekt részeként alakítottak ki a Szent Kereszt Felmagasztalása-templom szomszédságában. A pandémia és a járványügyi korlátozások miatt az elmúlt időszakban a megszokottól jóval kevesebb volt a Beregszászba látogató turisták száma, így a turisztikai iroda ügyfélkörét elsősorban a helyi érdeklődők, illetve a belföldi turisták alkotják. Utóbbiak főleg Ukrajna nagyvárosaiból: Lembergből, Kijevből érkeznek.

A római katolikus plébánia tulajdonában, Beregszász belvárosában, jól megközelíthető információs központban munkanapokon állnak a betérők rendelkezésre az iroda munkatársai. A korunk infrastrukturális elvárásainak megfelelő 20 négyzetméter alapterületű irodában turisztikai kiadványok, információs anyagok, térképek, a térséget jellemző szuvenírek is megtalálhatók, illetve megvásárolhatók.

Az információs központot működtető Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda jelenleg a beregszászi római katolikus templomról szóló turisztikai információs anyag összeállításán dolgozik, mely az épület színvonalas bemutatásának előkészítésében jelent majd segítséget.

Text: Papp Erika

Photo: Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

This website has been funded by the European Union. Its content is the sole responsibility of its authors and does not necessarily reflect the views of the European Union.

European Union flag

The programme is co-financed
by the European Union