PARTNERSÉG HATÁROK NÉLKÜL

Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztésNyíregyházán és Beregszászon

Turisztikai iroda segíti a tájékozódást Beregszászon

Img 0740

2020 novemberében kezdte meg működését Beregszászon az turisztikai iroda, melyet a HUSKROUA/170263.1/0057 azonosítójú, Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon elnevezésű projekt részeként alakítottak ki a Szent Kereszt Felmagasztalása-templom szomszédságában. A pandémia és a járványügyi korlátozások miatt az elmúlt időszakban a megszokottól jóval kevesebb volt a Beregszászba látogató turisták száma, így a turisztikai iroda ügyfélkörét elsősorban a helyi érdeklődők, illetve a belföldi turisták alkotják. Utóbbiak főleg Ukrajna nagyvárosaiból: Lembergből, Kijevből érkeznek.

A római katolikus plébánia tulajdonában, Beregszász belvárosában, jól megközelíthető információs központban munkanapokon állnak a betérők rendelkezésre az iroda munkatársai. A korunk infrastrukturális elvárásainak megfelelő 20 négyzetméter alapterületű irodában turisztikai kiadványok, információs anyagok, térképek, a térséget jellemző szuvenírek is megtalálhatók, illetve megvásárolhatók.

Az információs központot működtető Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda jelenleg a beregszászi római katolikus templomról szóló turisztikai információs anyag összeállításán dolgozik, mely az épület színvonalas bemutatásának előkészítésében jelent majd segítséget.

Szöveg: Papp Erika

Fotó: Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

Ez a honlap az Európai Unió finanszírozásával jött létre. Tartalma az alkotók kizárólagos felelőssége, nem szükségszerűen tükrözi az Európai Unió nézeteit.

European Union flag

Az Európai Unió társfinanszírozásával
megvalósuló program