PARTNERSÉG HATÁROK NÉLKÜL

Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztésNyíregyházán és Beregszászon

borito csomagajanlat 2 1024x853

Szakmai kiadványok készültek a társszékesegyház turizmusba történő bekapcsolásának lehetőségeiről

A HUSKROUA/1702/3.1/0057 számú „Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon” pályázat közvetett célja a vallási turizmus fellendítése, összhangban a projekt általános céljával, a turizmus fejlesztésével. A megvalósításhoz nyújt szakmai segédletet az a két tanulmány, melyeket A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház bekapcsolása Nyíregyháza turizmusába, valamint Határon átívelő turisztikai csomagajánlat címmel a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. megbízásából készültek a pályázat finanszírozásában.

A HUSKROUA pályázat keretében elkészült egyik tanulmány összefoglalóan mutatja be a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház történetét, valamint alapot szolgáltat a templomtorony látogathatóvá tételét követően annak turisztikai vonzerők közé történő bevonásához. A KSH adatait is felhasználva elemzi Nyíregyháza jelenlegi turisztikai kínálatát és turisztikai potenciálját, továbbá alternatívákat dolgozott ki a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház kulturális turizmusba történő bekapcsolásának lehetőségeire is.

Ezeken túl – szem előtt tartva a projekt határainkon átívelő, térségeket összekapcsoló céljait – egy másik tanulmány lehetőségeket vázol fel Beregszász és Nyíregyháza látnivalóit és szolgáltatásait egybefűző csomagajánlatok tervezéséhez, melyhez a lehetséges perspektívákat, fejlesztési lehetőségeket is bemutatják.

A tanulmány és a csomagajánlat javaslatait alkalmazva javulhat a nyírségi valamint a kárpátaljai desztináció turisztikai versenyképessége, bővülhet a turisztikai kínálat, melynek hatására növekedhet a térségbe látogató turisták száma és az itt tartózkodási idejük is.

A tanulmány és a csomagajánlat turisztikai szakemberek számára készültek. Teljes terjedelmükben a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. irodájában (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1.) hozzáférhetők 2021 szeptemberétől.