PARTNERSÉG HATÁROK NÉLKÜL

Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztésNyíregyházán és Beregszászon

templomtorony nyiregyhaza (3)

Új attrakció Nyíregyháza turisztikai kínálatában

Kilátót alakítottak ki a város főterén álló római katolikus templom tornyában, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a belvárosra.

A Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház felújításának köszönhetően a látogatók 29 méter magasról csodálhatják meg a nyüzsgő Kossuth teret naponta 9 és 17 óra között. Nappal a város panorámáját élvezhetjük, míg később a naplementében gyönyörködhetünk. A kilátást ebben a hónapban az adventi fények teszik még különlegesebbé.

„Az új attrakció lehetőséget kínál arra, hogy a helyiek és a városba érkező turisták új szemszögből ismerjék meg Nyíregyházát” – mutatott rá Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.  A város polgármestere, Kovács Ferenc abban bízik, hogy fejlesztések eredményeként a műemlék templom a szakrális központi szerepén túl Nyíregyháza kiemelt turisztikai helyszínévé válhat.

További fejlesztések várhatók

A kilátót Palánki Ferenc megyés püspök szentelte meg advent második vasárnapján. Beszédében kiemelte, fontos, hogy az egyházi örökségként ránk maradt építészeti értékeket megőrizzük, a kulturális és turisztikai fejlesztéseknek köszönhetően pedig széleskörűen ismertté tehetjük őket.

A nyíregyházi templomban további beruházások is várhatóak: tervezik az orgona felújítását, egy közösségi tér létrehozását, valamint a templom másik tornyában egy harangjáték kialakítását.