PARTNERSÉG HATÁROK NÉLKÜL

Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztésNyíregyházán és Beregszászon

A tervezett ütemben halad a beregszászi templom tetőszerkezetének fedése

1631705759474

A tervezett ütemezés szerint haladnak a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség Szent Kereszt Felmagasztalása temploma idén tavasszal megkezdett tetőszerkezet-átfedési munkálatai. A kedvező időjárás miatt nyár végéig a cserélendő tetőfelület mintegy háromnegyed részét sikerült átfedni rézlemezzel. A folytatásban a templomtorony állványozási, majd fedési munkálatai következnek.

A nyár folyamán kicserélték a szentély és a főhajó 751 m2 összterületű héjazatának mintegy háromnegyed részét. Ezen a szakaszon felszerelték még az ún. kupákat, hófogó- illetve fekvő csatornát, csatorna levezetéseket, a szellőztető- illetve kibúvó ablaknyílásokat is.

A folytatásban a torony állványozási munkálata, majd pedig a toronysisak héjazatának cseréje következik A tornyot körülvevő állványzatot a kilátó erkélyéről állítják majd fel.

A munkálatokat eddig a tervezett ütemben végezték. Amennyiben enyhe lesz a tél, akkor a fedett munkaterületnek köszönhetően akár decemberben is végezhetők lesznek a tetőfedési munkálatok, melyek várhatóan 2022 tavaszára fejeződnek majd be.

 

Szöveg: Papp Erika

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

Ez a honlap az Európai Unió finanszírozásával jött létre. Tartalma az alkotók kizárólagos felelőssége, nem szükségszerűen tükrözi az Európai Unió nézeteit.

European Union flag

Az Európai Unió társfinanszírozásával
megvalósuló program