PARTNERSÉG HATÁROK NÉLKÜL

Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztésNyíregyházán és Beregszászon

Közös turistatérképen a nyíregyházi társszékesegyház és a beregszászi templom

Hátoldal

2020 decemberében készült el Nyíregyháza & Beregszász papíralapú turistatérképe. A térkép hátoldalán egy-egy rövid leírás olvasható a Nyíregyháza-Beregszász útvonal mentén található és  jelentős idegenforgalmi vonzerővel rendelkező templomokról három nyelven: magyarul, ukránul és angolul. A kiadvány mintegy 2500 példányban jelent meg.

A térképen a HUSKROUA/1702/3.1/0057 azonosítójú, Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon elnevezésű projektben érintett két római katolikus templomon (Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház, Nyíregyháza és a Szent Kereszt felmagasztalása templom, Beregszász) kívül feltüntették a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található kerékpárutakat, múzeumokat, kastélyokat, nemzetközi határátkelőhelyeket is. A térkép pontos és naprakész eligazítást nyújt a két templom megközelítésében is. A leírásokat fotók színesítik, melyeket Csutkai Csaba nyíregyházi fotóművész készített.

A térképek a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. irodájában (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1.), a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébániáján, továbbá a beregszászi Szent Kereszt Felmagasztalása templom plébániáján, valamint az Ukrán-Magyar Fejlesztési Központ beregszászi irodájában is elérhetők.

Szöveg: Papp Erika

Fotó: Turisztikai Desztinációs Menedzsment

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

Ez a honlap az Európai Unió finanszírozásával jött létre. Tartalma az alkotók kizárólagos felelőssége, nem szükségszerűen tükrözi az Európai Unió nézeteit.

European Union flag

Az Európai Unió társfinanszírozásával
megvalósuló program