PARTNERSHIP WITHOUT BORDERS

Religious cultural heritage and tourism developmentin Nyíregyháza and Berehovo

Kisfilm készült a társszékesegyház turisztikai fejlesztési munkálatairól

Mintegy félórás kisfilmet forgatott a Város-Kép Nonprofit Kft. a Nyíregyházi Római Katolikus Magyarok Nagyasszonya Egyházközségben a HUSKROUA/1702/3.1/0057 számú „Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon” elnevezésű, határon átnyúló projekt keretében megvalósított munkálatokról.

A forgatás a pályázat 2020. augusztus 26-án megtartott nyitórendezvényétől kezdődően nyomon követte a társszékesegyházban és a plébánián megvalósuló munkálatok folyamatait. A filmben megszólal Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Csordás Gábor, a Magyarok Nagysszonya-társszékesegyház plébánosa,  Soltész Béla, a társszékesegyház kántor-karnagya, de a filmkészítők megszólaltatták  Furkóné Szabó Mariannát, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, a projekt partnerszevezetének képviseletében és Fehér Tibort, az építészeti munkálatok végzését felügyelő műszaki ellenőrt is.

A film alkotói: Nagy Boglárka, Késmárki Zoltán, Nádasi Zoltán, Tudja Zsolt, Bodnár Péter. A filmet a Nyíregyházi TV az alábbi időpontokban tűzi műsorára:

2022. június 16. csütörtök 18 óra 30 perc2022. június 17. péntek 20 óra 30 perc2022. június 20. hétfő 18 óra 30 perc

A kisfilm a recreate.dnyem.hu oldalon megtekinthető.

Text: Papp Erika

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

This website has been funded by the European Union. Its content is the sole responsibility of its authors and does not necessarily reflect the views of the European Union.

European Union flag

The programme is co-financed
by the European Union