PARTNERSÉG HATÁROK NÉLKÜL

Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztésNyíregyházán és Beregszászon

Kisfilm készült a társszékesegyház turisztikai fejlesztési munkálatairól

Mintegy félórás kisfilmet forgatott a Város-Kép Nonprofit Kft. a Nyíregyházi Római Katolikus Magyarok Nagyasszonya Egyházközségben a HUSKROUA/1702/3.1/0057 számú „Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon” elnevezésű, határon átnyúló projekt keretében megvalósított munkálatokról.

A forgatás a pályázat 2020. augusztus 26-án megtartott nyitórendezvényétől kezdődően nyomon követte a társszékesegyházban és a plébánián megvalósuló munkálatok folyamatait. A filmben megszólal Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Csordás Gábor, a Magyarok Nagysszonya-társszékesegyház plébánosa,  Soltész Béla, a társszékesegyház kántor-karnagya, de a filmkészítők megszólaltatták  Furkóné Szabó Mariannát, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, a projekt partnerszevezetének képviseletében és Fehér Tibort, az építészeti munkálatok végzését felügyelő műszaki ellenőrt is.

A film alkotói: Nagy Boglárka, Késmárki Zoltán, Nádasi Zoltán, Tudja Zsolt, Bodnár Péter. A filmet a Nyíregyházi TV az alábbi időpontokban tűzi műsorára:

2022. június 16. csütörtök 18 óra 30 perc2022. június 17. péntek 20 óra 30 perc2022. június 20. hétfő 18 óra 30 perc

A kisfilm a recreate.dnyem.hu oldalon megtekinthető.

Szöveg: Papp Erika

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

Ez a honlap az Európai Unió finanszírozásával jött létre. Tartalma az alkotók kizárólagos felelőssége, nem szükségszerűen tükrözi az Európai Unió nézeteit.

European Union flag

Az Európai Unió társfinanszírozásával
megvalósuló program