PARTNERSÉG HATÁROK NÉLKÜL

Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztésNyíregyházán és Beregszászon

A terv szerint haladnak a toronyban a kilátó munkálatai

Img 20210114 115218

2020 novemberében elkezdődtek a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébánia felőli, északi tornyában a HUSKROUA – Partnerség határok nélkül: Egyházi és kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon elnevezésű projekt keretében kialakításra kerülő kilátó munkálatai. A harangtorony 28 méter magasságban található legfelső szintjén kilátó létesül, ahol kb. 10-14 ember kényelmesen tartózkodhat és nézelődhet majd egy időben. A torony négy égtájra néző ablakaiból jól belátható lesz Nyíregyháza panorámája.

A toronyban található harangok alatt kialakításra kerülő ún. kilátószinten új, hőszigetelt nyílászárókat építettek be, a meglévő födémet hangszigetelő anyaggal látták el.

Megújult a torony elektromos hálózata, a málló falfelületeket javították, a meglévő vasbeton lépcsőszerkezetet, korlátokat, fa ajtókat felújítják. A toronyba felvezető létrákat és fa födémeket elbontják, helyettük acél, illetve tölgyfa lépcsőket építenek be.

Az átalakítás jelenleg az ütemezés szerint halad és várhatóan 2021 tavaszán fejeződik majd be.

Szöveg: Papp Erika

Fotó: Papp Erika

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

Ez a honlap az Európai Unió finanszírozásával jött létre. Tartalma az alkotók kizárólagos felelőssége, nem szükségszerűen tükrözi az Európai Unió nézeteit.

European Union flag

Az Európai Unió társfinanszírozásával
megvalósuló program