PARTNERSÉG HATÁROK NÉLKÜL

Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztésNyíregyházán és Beregszászon

Megkezdődött a templomi vizesblokk kialakítása

img 20210205 075945 resized 20210303 084101035

A téli időjárás enyhülése kedvezett szennyvíz-elvezetési és vizesblokk kialakítási munkálatoknak. 2021 februárjában megkezdődött a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház épületének déli oldalán található bejáratnál a mai kor elvárásainak megfelelően, külön férfi-, illetve női illemhelyiség kialakítása. 

Az 1904-ben felszentelt templomépületet föld alatti vízszerelvényeinek átkötési- és a szennyvíz-elvezetési munkálatokhoz felbontották a templom melletti térköves gyalogjárdát, majd a munka végeztével visszaállították az eredeti állapotot. A templom oldalbejárati ajtajának két oldalán kialakítandó vizesblokkba bekötötték az öblítésvezérlő rendszereket, válaszfalakat építettek, megtartva az épület eredeti homorú falszerkezetét.

A burkolási munkálatok és a szerelvények felszerelését követően várhatóan 2021 tavaszán fejeződnek be a mellékhelyiség kialakításának munkálatai a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban.

 

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

Ez a honlap az Európai Unió finanszírozásával jött létre. Tartalma az alkotók kizárólagos felelőssége, nem szükségszerűen tükrözi az Európai Unió nézeteit.

European Union flag

Az Európai Unió társfinanszírozásával
megvalósuló program