PARTNERSÉG HATÁROK NÉLKÜL

Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztésNyíregyházán és Beregszászon

Hangversenyt rendeznek Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban

thumbnail 2022 06 20 filharmonia nyiregyhaza a5 v2

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. az „Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon” című projekt keretén belül templomi hangversenyt szervez, melynek lebonyolításával a Filharmónia Magyarország Kft-t bízta meg.

A endezvény előadóművészei az Óbudai Danubia Zenekar tagjai, amely Magyarország egyik vezető szimfonikus zenekara. A legfontosabb hazai koncerttermeken kívül rendszeresen fellépnek Európa jelentős fesztiváljain; különleges programösszeállításai és ifjúsági, illetve szociális projektjei nyomán az egyik legkarakteresebb művészeti együttessé vált az elmúlt években.

A hangversenyen Mozart D-dúr Párizsi szimfóniája, három Mozart koncertária és Poulenc Sinfoniettája csendül fel.

Az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője és programjainak megalkotója Hámori Máté, az Operaház állandó karmestere, aki munkájáért Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben, Liszt Ferenc-díjban és Óbuda Kultúrájáért Díjban részesült. Az est szólistája Kolonits Klára Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Állami Operaház kamaraénekesi címmel kitüntetett magánénekese, akit idén beválasztottak a Halhatatlanok Társulatába.

A hangverseny időpontja: 2022. június 20. 19.00 óra
Helyszíne: Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház, Nyíregyháza, Kossuth tér 4.

A rendezvény ingyenesen látogatható!

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

Ez a honlap az Európai Unió finanszírozásával jött létre. Tartalma az alkotók kizárólagos felelőssége, nem szükségszerűen tükrözi az Európai Unió nézeteit.

European Union flag

Az Európai Unió társfinanszírozásával
megvalósuló program