PARTNERSHIP WITHOUT BORDERS

Religious cultural heritage and tourism developmentin Nyíregyháza and Berehovo

Elkészült a templomi vizesblokk

img 20210607 103437 resized 20210607 105044924

Elkészült a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház épületének déli oldalbejárójába tervezett új vizesblokk, ahol női- és férfi illemhelyiséget alakítottak ki. Az 1904-ben felszentelt templomépület korábban nem rendelkezett ilyen típusú kiszolgálóhelyiséggel.

A munkálatokat 2021 februárjában kezdték el, amikor a föld alatti vízszerelvények bevezetéséhez és a szennyvíz-elvezetési munkálatokhoz felbontották a templom melletti térköves gyalogjárdát. Az illemhelyiségeket a templom déli oldalbejárati fülkéjének két oldalán alakították ki: bekötötték az öblítésvezérlő rendszereket, válaszfalakat építettek – megtartva a helyiségek belső részében az épület eredeti homorú falszerkezetét.

Beltéri nyílászárókat építettek be, majd a múlt század elejének hangulatát idéző Metro csempével burkolták a falakat. A munkálatok szerelvényezéssel, valamint a falak festésével 2021. május végén fejeződtek be a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban.

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

This website has been funded by the European Union. Its content is the sole responsibility of its authors and does not necessarily reflect the views of the European Union.

European Union flag

The programme is co-financed
by the European Union