PARTNERSÉG HATÁROK NÉLKÜL

Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztésNyíregyházán és Beregszászon

Elkészült a templomi vizesblokk

img 20210607 103437 resized 20210607 105044924

Elkészült a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház épületének déli oldalbejárójába tervezett új vizesblokk, ahol női- és férfi illemhelyiséget alakítottak ki. Az 1904-ben felszentelt templomépület korábban nem rendelkezett ilyen típusú kiszolgálóhelyiséggel.

A munkálatokat 2021 februárjában kezdték el, amikor a föld alatti vízszerelvények bevezetéséhez és a szennyvíz-elvezetési munkálatokhoz felbontották a templom melletti térköves gyalogjárdát. Az illemhelyiségeket a templom déli oldalbejárati fülkéjének két oldalán alakították ki: bekötötték az öblítésvezérlő rendszereket, válaszfalakat építettek – megtartva a helyiségek belső részében az épület eredeti homorú falszerkezetét.

Beltéri nyílászárókat építettek be, majd a múlt század elejének hangulatát idéző Metro csempével burkolták a falakat. A munkálatok szerelvényezéssel, valamint a falak festésével 2021. május végén fejeződtek be a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban.

Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine

ENI Cross-border Cooperation Programme 2014–2020

Ez a honlap az Európai Unió finanszírozásával jött létre. Tartalma az alkotók kizárólagos felelőssége, nem szükségszerűen tükrözi az Európai Unió nézeteit.

European Union flag

Az Európai Unió társfinanszírozásával
megvalósuló program